Roamler-teamet antar utmaningen: Favoritlåten

Teamet antar utmaningen igen! Den här gången delar vi med oss av var vi helst lyssnar på i våra hörlurar. Vi blev tidigare utmanade av er Roamlare att ta en selfie i vår roligaste hatt, fota våra fötter under en hel dag och senast delade vi med oss av våra favoritböcker.

Du kanske känner igen känslan när din favoritlåt går igång – du kan helt enkelt inte låta bli att dansa! Något de här låtarna har gemensamt är att vi alla i teamet gärna inte sitter still när vi hör dem. Men det visar sig att vi i teamet har väldigt blandad musiksmak. Våra favoritlåtar faller in allt ifrån Art pop till Future garage.
Kika på vilka vi valde nedan!

Pernilla

“Wuthering Heights” av Kate Bush
Genre: Art Pop
Det här är ett musikaliskt mästerverk och enligt mig världens vackraste låt!  Melodin är “trollsk” och varenda ton är magisk!
Lyssna här!

Lina

“BTSTU” av Jai Paul
Genre: Electro-soul
Jag har diggat till den här låten i snart 6 år och verkar inte kunna sluta. Funkar både för avskalad förfest-, och jobb-musik.
Lyssna här!

Amanda

“Arrabi al Arabe” av Mariem Hassan
Genre: Blues
Denna lite jazziga låten av Sahrawieriska protestsångaren Mariem Hassan tröttnar jag aldrig på. Passar både på roadtrip i Portugal och vinkvällen med kompisarna har det visat sig.
Lyssna här!

Andreas

“Nothing Really Matters” av Madonna
Genre: Electronica
Nothing really matters, love is all we need. Kloka ord från Madonna om vad som verkligen är viktigt här i livet.
Lyssna här!

Frida

“Tilted” av Christine and the Queens
Genre: Electronic pop
Den här kan man inte sluta dansa till, men har också ett riktigt bra budskap om att det är helt ok att vara lite konstig och inte passa in.
Lyssna här!

Thereze

“Everybody’s Free (To Wear Sunscreen)” av Baz Luhrmann (Finns även i svensk tappning m sång av Rikard Wolf)
Genre: Spoken word song
Jag har valt den här låten för jag önskar att jag hade skrivit den själv. Varenda ord får mig att tänka och jag får samma varma känsla i magen varje gång jag hör den.
Lyssna här!

Andre

“Let it go” från filmen Idina Menzel från filmen “Frozen”
Genre: Popballad
För att den är från den bästa filmen som Disney någonsin har skapat. Jag har egentligen inte någon favoritlåt, men den här låten gillade jag så fort jag hörde den. Den har ett fint budskap.
Lyssna här!

Linnea

“I know it’s gonna be good times” av Jamie XX Young Thug, Popcaan
Genre: House, Electronica, Future garage
VARJE gång jag hör den här låten blir jag på så peppigt humör. Den får mig att släppa allt en stund och jag fylls med ny energi. Det här är också låten jag alltid lyssnar på när jag flyger någonstans, när planet lyfter och jag vet att jag kommer ha en good time var jag än ska.
Lyssna och njut här.

Hoppas du kände dig inspirerad att lyssna på en artist som du kanske aldrig hade hört talas om förut!

På tal om musik, du har väl inte missat Roamlers spellista som vi skapade tillsammans med er under vintern. Ni fick välja ut de låtar som ni kopplade mest till Roamler, och i den här spellistan har vi samlat ett helt gäng sköna låtar!